Wikipedia

Arama sonuçları

14 Aralık 2012 Cuma

Kombi Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Günümüzde birçok marka ve model kombi bulunmaktadır. Evimiz için kombi seçerken dikkat etmemiz gereken noktalardan bahsedeceğim.

Tespitler
1- Evimiz kaç metrekare?
2- Evimiz kaç katlı?
3- Isı yalıtımı ne durumda?

Kombiler benim nazarımda üçe ayrılır;
A) Konvansiyonel Yoğuşmasız
B) Konvansiyonel Yoğuşmalı
C) Premix

Konvansiyonel kombiler daha çok  60 metrekareye kadar olan dairelerde kullanılır. Bu diğer kombilerin olmayacağı anlamını taşımamalıdır. Sadece fiyat olarak değerlendiriyorum performans çok önemli değilidir. Performans daire büyüdükçe önemlidir.

60 - 100 metrekare arası dairelerde ise premix yada konvansiyonel yoğuşmalı kombiler tercih edilmelidir yoğuşmasız kombiler sarfiyatı arttırabilir.

100 metrekare üzeri dairelerde ise kesinlikle tabiki bu benim düşüncem premix yanma odalı kombiler ve sirkülasyon pompası kademeli ayarlanabilir kombiler tercih edilmelidir.

Kombi aldığımız zaman mutlaka bir oda termostatı edinmeliyiz, çünkü cihazımız istediğimiz net sıcaklığa göre beklemeye geçecektir ve bu bize tasarruf sağlayacaktır.

Bir uyarıda daha bulunmak istiyorum kombilerimizi kesinlikle yerimiz uygunsa iç mekana monte ettirmeliyiz dışarı monte edilen kombiler sarfiyatı arttırmaktadır ve dış hava koşullarından yıpranmaktadır.

Bu yazımdan kesinlikle şu anlaşılmasın her marka kombi her hacimdeki daireye yalnızca burda kombiye vereceğimiz rakam önemlidir. Küçük bir daireye 3000tllik bir kombi bence fazladır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder