Wikipedia

Arama sonuçları

13 Eylül 2022 Salı

BUDERUS U052 3C 3A 3Y

 Buderus U052 cihazında 3C, 3A, 3Y, arıza durumları atuk gaz grubuyla ilgili arızalardır. Cihaz kontrol kartı yanma odasından bir önceki yanmadan kalan artık gazı temizlemek için ön süpürme işlemi başlatır. Ön süpürme yanma odasına temiz hava alarak yanmanın kaliteli gerçekleşmesini sağlar. Cihaz kalorifer hattı ya da kullanım suyu için devreye girdiğinde önce fan çalışır sonrasında yanma odasına belirli miktar gaz verilir ateşleme sağlanır ve yanma oluşur. Bu işlemler dizisinden bir sorun meydana geldiğinde ise cihaz kendini bir arıza koduyla kilitleyecektir. Fan grubunda bir sorun yaşandığında güvenlik donanımı parçalarından hava akış anahtarı arıza durumunu belirlemede kontrol kartına yardımcı olmaktadır. Fan çalıştığında bir emme ve basma işlemi gerçekleşir. Yanma odasından atık gazı bacaya süpürerek atarken, baca dış cidarından yanma odasına temiz havayı çeker. Bu sirkülasyon esnasında fan çıkış kısmında bulunan venturi parçası bağlı olduğu hava akış anahtarını basınç farkıyla tetikler. Olası tehlike durumlarında baca tepmesi, tıkanması, vb.. durumlarda arıza kodu hava akış anahtarı konumuna göre kontrol kartı tarafından saptanır.



Senaryolar:

1. Cihaz devreye girdi fan çalışmadı. Fan beslemesi mevcut fan arızalı veya sıkışık. 

Fan hiç devreye girmediğinden hava akış anahtarı tetiklenmez cihaz 3C hatası verir.

2. Cihaz devreye girdi fan çalışmadı. Fan kontrol kartından besleme yok.

Cihaz 3C hata kodu verir. Kontrol kartından fan rölesi arızalı olabilir, kontrol kartı arızalı olabilir, fan besleme kablosunda arıza olabilir. (Genelde titreşim sebebiyle fan soketi kablo bağlantısı kopuyor)

3. Cihaz devreye girdi fan çalıştı fakat baca tıkalı.

Cihaz 3C hata kodu verir hava sirkülasyonu sağlanamadığından hava akış şalteri tetiklenemez.

4. Cihaz devreye girdi, fan çalıştı. Ateşleme sağlandı yanma mevcut fakat cihaz belirli bir süre sonra alev söndürdü. 

Cihaz 3A hata kodu verir. Hava akış anahtarı membran esnemiş ve arızalı olabilir. Baca halkası seçimi yanlış olabilir. Baca yarım tıkalı olabilir.

5. Cihaz devreye girdi, fan çalıştı. Ateşleme sağlandı yanma oluştu. Cihaz belirli bir süre sonra söndü.

Cihaz 3A veya 3Y hatası verir. 3A durumundan bahsettik. 3Y için bacadan aksi basınç mevcut olmalı ve baca tepmesi dediğimiz durum yaşanmış olmalı. Hava akış anahtarı ters anahtarlama durumuna geçmiş olmalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder